Het traject was anders, verre van standaard zelfs

"Dit zal wel weer zo’n training zijn als al die andere..."

Met het idee; ‘dit zal wel weer zo’n training zijn als al die andere’, ging ik het ontwikkeltraject bij FYNCH aan. Overigens wel met enthousiasme, aangezien ik vanuit Actemium de kans kreeg mij te ontwikkelen om in de toekomst door te groeien naar een (meer) verantwoordelijke rol binnen de organisatie.

Het traject was anders, verre van standaard zelfs. Het was hard werken en ver buiten mijn comfortzone. Soms twijfelde ik zelfs of ik sommige opdrachten ging doen en of ik dit ter sprake zou brengen. Gelukkig ervoer ik hier de ruimte voor en was er fantastische begeleiding, waardoor ik me veilig voelde.

Stilstaan bij de wetenschap dat de wereld om je heen verandert en hoe jij hierin anticipeert. Hoe de “betere” versie van jezelf eruitziet en wat daarvoor nodig is om die te ontwikkelen. Waarin je zelf aan het roer van je carrière staat. Wil je groeien, dan moet je zelf in beweging komen. En soms moet je de mensen in je omgeving daarin meenemen.

Als afsluitende opdracht hield een ieder een eindpresentatie waar ook het management, directie van VINCI Nederland, HR en begeleiders aanwezig waren. Lang geleden dat ik zoveel spanning had, maar met hulp en aandacht hield ik de controle en stond ik van mezelf te kijken.

Ik ben erg dankbaar dat ik deze training heb mogen volgen. Het heeft me meer zelfvertrouwen gegeven en geleerd om stappen te zetten voordat iemand anders het voor je doet. FYNCH nogmaals dank voor de begeleiding, geduld en steun tijdens dit traject. Ik hoop zeker nog een vervolg te gaan geven aan dit traject, persoonlijk of tijdens een nieuwe module.

Marcel Moerdijk – Actemium IM Goes

Share this