Separator

“Wat is er wel mogelijk?”

Mark Bos, tv-journalist voor actualiteiten programma’s als Één Vandaag, heeft twee jaar geleden de opleiding NLP Practicioner bij FYNCH volbracht. Vlak voor aanvang van de opleiding kreeg hij te horen dat hij prostaatkanker met uitzaaiing in de botten heeft.

 

“Wat is er wel mogelijk?”

“Wat is er wel mogelijk?” was de vraag die gedurende de opleiding ontstond. Mark begon zijn zoektocht, waarin hij op zoek ging naar de mogelijkheden om zijn ziekte positief te beïnvloeden. Wim Hof, The Iceman, was één van deze mensen. Hij heeft daar met de juiste training en oefeningen geleerd dat je je lichaam sterker en weerbaarder kan maken tegen ziektes. Zo heeft Mark zijn eigen lichaam nog beter leren kennen. Inmiddels heeft hij een marathon gelopen, de Kilimanjaro beklommen, kan hij 20 minuten in ijswater zitten en is hij een leuker leven gaan leiden. Hij geeft inmiddels aan zelfs dankbaar te zijn voor zijn ziekte en voor het leven wat hij nu leidt.

Lerend vermogen

Mark deelt met FYNCH de enorme potentie van ons lerend vermogen. Hij is een prototype van iemand die zijn lerend vermogen inzet om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden.

De afgelopen 2 jaar heeft hij de belangrijke en bijzondere momenten vastgelegd. Van al het filmmateriaal heeft hij de indringende documentaire Retour Hemel weten te maken, waarvan een gedeelte werd uitgezonden op NPO2. Uitzending gemist? Kijk deze dan hier!

Mark zijn zoektocht gaat door. Zijn testen vallen niet positief uit, maar dat weerhoudt hem niet zijn fitheid aan alle kanten te onderhouden en zijn zoektocht voort te zetten.

 


';