Separator

Zeg wat je doet en doe wat je zegt!

Alles voor een glimlach en gewoon verwonderen, is wat ze bij Coolblue doen. Op het ogenblik één van de meest bekende en succesvolste organisaties in Nederland. Een vriendenclub met een obsessieve focus op klanttevredenheid. Elke dag bezig klanten te verwonderen en een glimlach op gezichten te toveren. Leveren zij een uniek product? Welnee, Mediamarkt, Bol.com en Wehkamp verkopen precies hetzelfde. Maar wat is het geheim van Coolblue?

Alles voor een glimlach en gewoon verwonderen, is wat ze bij Coolblue doen. Op het ogenblik één van de meest bekende en succesvolste organisaties in Nederland. Een vriendenclub met een obsessieve focus op klanttevredenheid. Elke dag bezig klanten te verwonderen en een glimlach op gezichten te toveren. Leveren zij een uniek product? Welnee, Mediamarkt, Bol.com en Wehkamp verkopen precies hetzelfde. Maar wat is het geheim van Coolblue?

Beloven is pas het begin

Bedrijven beloven je tegenwoordig van alles. “Bij ons krijg je goede service, wij vinden jouw mening belangrijk, snelheid is voor ons alles, wij denken écht met je mee, enzovoort.” Maar helaas, de praktijk is vaak anders. Teleurstelling, frustraties en slechte reviews zijn vaak het gevolg. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt! Hoe moeilijk kan het zijn? En toch gaan hier de meesten de mist in. Inspirerende visies, een paar kernwaarden bepalen en een lekkere slogan. En hup gaan met die banaan. Het werkt niet, simpelweg ons brein werkt zo niet!

Geef uitleg

Woorden vertegenwoordigen denkbeelden. Neem het woord ‘voorzichtig’. Ik gebruik het als mijn kinderen op hun fiets hun vriendjes willen bezoeken. “Doe voorzichtig in het verkeer.” Fijne slogan toch? Standaard is het antwoord: “Doe ik!” Terwijl ze alle kanten de weg over slingeren sta ik me op te vreten en brul ik nog wat suggesties na over hoe het wel zou moeten. Blijkbaar heeft ‘voorzichtig’ nog wat uitleg nodig.

Vertaal je slogan naar concreet gedrag

Binnen organisaties is het niet anders. Met je professionals tijd nemen om visies, kernwaarden en hippe slogans te verbinden aan concreet gedrag gebeurt zelden. Stel je eens voor; Wat gaat er gebeuren als alle professionals en leidinggevenden binnen een organisatie vergelijkbaar gedrag gaan vertonen op woorden als samenwerken, klantgerichtheid, co-creatie of ondernemend leiderschap?

Voer je belofte overal door

Coolblue snapt dit! Alles voor een glimlach en gewoon verwonderen proef je in alles. Of je online een bestelling plaatst, advies nodig hebt of iets wilt terugsturen. Steeds weten ze je te verbazen en toveren ze bij mij een glimlach op het gezicht. Simpelweg omdat ze doen wat ze beloven.

Enjoy Life

Edwin


';