Separator

Just do it!

Proberen. Een groot deel van de mensen die proberen bereiken vaak niet het resultaat wat ze voor ogen hadden. Ook niet zo gek, proberen werkt niet. Je doet het of je doet het niet. Veel moeilijker is het niet. Stel je voor dat je ’s ochtends probeert op te staan of naar je werk gaat. Het is simpel; je blijft liggen óf je staat op en je gaat naar je werk óf niet. In deze situaties is er geen middenweg.

Proberen

Het woord proberen is gekoppeld aan een stemming van twijfel. Een uitstekende manier om een slag om de arm te houden. Je kunt altijd nog terug. Een soort achterdeur die op een kier staat. Want het zou ook zo maar eens kunnen mislukken. En wat vind je dan van jezelf? Dan liever maar een beetje aanmodderen zodat je kunt zeggen: “Ik heb het in ieder geval geprobeerd.” Val jij niet van je voetstuk en kan je omgeving je niets verwijten.

Voorkomen

Ik tref veel mensen met mooie ambities die ze nooit bereiken. Negen van de tien keer zijn het mentale drempels die hen weerhoudt om in beweging te komen. Mentale drempels die gepaard gaan met gevoelens van bijvoorbeeld angst, schaamte, verdriet of eenzaamheid. Logisch dat je voorzichtig bent. Die wil je het liefst voorkomen. Maar als hetgeen je zou moeten doen maar een beetje gaat proberen zijn dit uiteindelijk toch vaak de gevolgen. 

overwegingen

Dus mocht je straks op de drempel staan van 2016. Vraag jezelf eens af; wat zijn mijn dromen? Welke ambities en voornemens heb ik het aankomende jaar op de agenda staan? Meer ontspanning, werk en privé in juiste balans, oprechte aandacht voor mezelf of mijn omgeving? Zomaar wat overwegingen. En wat heb je dan te laten, te leren en ontwikkelen en uiteindelijk te doen? Weet dat er weinig tot niets ontstaat als je het gaat proberen. Dan wordt 2016 misschien wel net als voorgaande jaren.

Mocht je het moeilijk vinden om uit het proberen te komen. Verwen je zelf met kerst met iets van Nike. Hun logo is een uitstekende reminder.

Enjoy life

Edwin Hansma

FYNCH inspireert en leert organisaties, professionals en hun leiders het beste uit zichzelf en hun omgeving te halen. Grenzen verruimen, binnen en buiten de gebaande paden. Dat doen we met training, coaching en maatwerk.


';