Separator

Seks, wetenschap en geluk!

Seks, wetenschap en geluk wat hebben die nu met elkaar te maken? Eigenlijk niets! Maar ik wil graag je aandacht zodat ik je kan overtuigen van het feit dat investeren in je ‘eigen geluk’ jou veel kan opleveren. Een experiment!

Onderzoek wijst uit

Borsten vasthouden vermindert stress! Dit bericht plaatste ik een week geleden op Facebook. Onderzoek wijst uit dat mannen die veel naar borsten kijken vijf jaar langer leven! En nu is ook nog bekend geworden dat het vasthouden van een goede set borsten mannen niet alleen een gelukzalig gevoel geeft, het doet de stress afnemen met pieken tot maar liefst 60%. Hoe fijn is dat in deze stressvolle tijd. Maar goed inmiddels ben ik honderd ‘vind ik leuks’ en vijf deelacties verder. En mocht je denken dat het allemaal mannen zijn die reageren. No way! Het artikel doet het verrekte goed bij vrouwen. ‘Seks verkoopt’ zeggen ze wel eens. In ieder geval wekt het bij veel mensen nieuwsgierigheid op.
 

OPvallend

Opvallend vind ik ook dat mensen makkelijker te overtuigen zijn als de wetenschap er een uitspraak over heeft gedaan. Niemand die vraagt naar het betreffende onderzoek of de opbouw ervan. En eerlijk is eerlijk, als ik boeken lees waarin men uitspraken doet toets ik ook de wetenschappelijke onderbouwing er niet van. Ik neem dan al snel aan dat de schrijver de waarheid spreekt. En tegelijkertijd kun je je afvragen wat nu precies de waarheid is. Maar dat is misschien voer voor een anderen blog. Neemt niet weg dat een zin beginnen met ‘uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat…’ werkt!


De boodschap 

Nu wil ik ook iets onder de aandacht brengen. Daar had ik natuurlijk eerst je aandacht voor nodig. Seks dus! Nu de boodschap. Overigens eentje waar niet alleen ik maar inmiddels ook de wetenschap van overtuigd is: Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen die hun passie en talenten inzetten voor een hoger doel dan alleen zichzelf, het gelukkigst zijn.

welke bijdrage lever jij?

In hoeverre ben jij vandaag de dag bezig om dat wat je écht leuk vind en heel goed kan in te zetten voor iets groters? Welke bijdrage lever jij aan de mensen in je omgeving, de organisatie waar je werkt of misschien nog wel iets groters in deze wereld? Het zou je zomaar gelukkiger kunnen maken!

Erg benieuwd hoeveel “Vind ik leuks” en deelacties deze blog gaat opleveren…

Edwin

Mocht je de wetenschappelijke aard van deze blog willen toetsen. Kijk dan naar de TED Talk van Martin Seligman, grondlegger van de positieve psychologie.


FYNCH inspireert en leert organisaties, professionals en hun leiders het beste uit zichzelf en hun omgeving te halen. Grenzen verruimen, binnen en buiten de gebaande paden. Dat doen we met trainingcoaching en maatwerk.

 

 

 

 

 


';