Separator

Doe jij wat je leuk vindt?

Twee intake- en zes coachgesprekken; een pitch gegeven bij een prospect; een tweedaagse training met avondprogramma afgerond voor 15 young professionals uit de ICT; een offerte geschreven en verstuurd; een paar keer mijn jongens naar school gebracht en gehaald; boodschappen gedaan en eten gekookt. Papa-middag op woensdag; voetbaltraining gegeven aan het team van mijn jongste zoon en met de ander mee naar zijn favoriete sport zwemmen. Gelukkig zelf ook nog ergens tussendoor vier keer gesport. Wat een week, wat een week! En nu krijg ik het verzoek of ik over een uur mijn blog wil aanleveren... 

Het leek ook zo gemakkelijk

Heel even probeer ik er nog onderuit te komen, maar onze officemanager is keihard en onverbiddelijk; “Jij hebt aangegeven dat je wekelijks een blog zou schrijven, dus schrijven met die hap. Ik heb je nog gewaarschuwd”. Haar blik en tone of voice zeggen me dat er geen ontsnappen aan is. Gelijk heeft ze! Ik heb het zelf met haar afgesproken, het was mijn eigen idee. Het leek ook zo makkelijk toen ik terug kwam van vakantie. Gewoon wekelijks een blogje schrijven. Eentje waarin je de lezer op een subtiele manier na laat denken over zichzelf door gebruik te maken van herkenbare situaties.

ik word weer bloed enthousiast

De laatste week van mijn vakantie heb ik grotendeels doorgebracht in een slingerende hangmat met uitzicht op zee. Oh ja, een biertje en opschrijfboekje binnen handbereik. De combinatie van zon, zee, strand en slingeren is ideaal. Inzichten en ideeën, ze schieten als onkruid je brein uit! Aan het einde van de week, was mijn belangrijkste conclusie: Doe wat je ‘echt’ leuk vindt en de rest komt vanzelf! En schrijven vind ik leuk. Puzzelen met woorden, de draak steken met ‘hoe het heurt’ en zeker jezelf niet al te serieus nemen. Na een uurtje schrijven kan ik de hele wereld weer aan. Het ontspant, geeft ruimte en ik word weer bloed enthousiast!

hoe zit het met jou?

Dus mijn vraag deze week is: hoe zit het met jou? Had jij nog van die briljante ingevingen tijdens je vakantie? En in hoeverre ben jij er nog mee bezig? Of ben je al gestrand in de drukte die het dagelijks leven heet? Neem even gas terug en vraag jezelf eens af: “Wat vind ik nu echt leuk om te doen?” En dan bedoel ik niet gewoon leuk, maar ECHT leuk. Waar krijg jij energie van? Hoeveel tijd van de week reserveer jij hiervoor in jouw agenda. Onderzoek heeft al velen malen uitgewezen dat mensen die echt doen wat ze leuk vinden creatiever, effectiever en productiever zijn.

En de theorie blijkt dit keer te kloppen met de praktijk. Mijn blog is af!

 

Edwin Hansma

FYNCH inspireert en leert organisaties, professionals en hun leiders het beste uit zichzelf en hun omgeving te halen. Grenzen verruimen, binnen en buiten de gebaande paden. Dat doen we met trainingcoaching en maatwerk.


';