Separator

Het gaat niet om de kennis...

Het gaat niet om je kennis, maar om de kennissen die je hebt! Absoluut, helemaal mee eens. En tegelijkertijd zeg ik niet dat je geen kennis of kunde nodig hebt.

Kennis en kunde

De wereld veranderd in zo’n ontzettend hoog tempo dat de kennis van vandaag, morgen al bijna is achterhaald. En wat doe je dan? Weer opnieuw de schoolbanken in? Een 4-jaar durende studie volgen die niet is afgestemd op de praktijk. Tot ’s nachts laat in de studie boeken omdat je overdag een baan en een gezin hebt te managen? Vermoeid de week doorkomen om in het weekend uitgeput op de bank in elkaar te zakken. En je vervolgens te beseffen dat je achterloopt en zelfs ook in het weekend de boeken moet.

Helaas is niets doen ook geen optie. Als jij niet up to date bent zou je zo maar eens een uitdagend project of een promotie kunnen mislopen.  Misschien zelfs je baan kwijtraken. En dat is natuurlijk niet wat je wilt. Maar wat dan? Als ik je vertel dat er een manier bestaat om snel en effectief nieuwe kennis en kunde te vergaren. Zou ik dan nu je aandacht hebben?

 

Je grootste hulpbron

Ik geloof dat mensen je grootste hulpbron zijn! Neem nu linkedin. Veel mensen gebruiken dit netwerk als digitale kaartjes bak. Zonde als je bedenkt dat er een schat aan kennis achter al deze professionals schuilt. En hoe simpel is het om deze mensen te benaderen, een kop koffie aan te bieden en ze vervolgens te interviewen. Wanneer je oprecht geïnteresseerd bent en de juiste vragen stelt zijn mensen bereid om hun kennis en ervaringen met jou te delen. Mijn ervaring is zelfs dat ze het heel leuk vinden. Als je vervolgens dan ook nog eens de verkregen data goed analyseert en toepasbaar maakt ben je weer een aantal stappen verder.

Lijkt simpel, maar wat is dan de reden dat mensen dit niet doen. De afgelopen vijftien jaar ben ik ontelbare excuses tegen gekomen die mensen noemen. Wat zou die persoon dan van mij denken, ben ik niet teveel, ben ik wel goed genoeg, weet ik wel de juiste vragen te stellen of de andere persoon wil er wat voor terug wat ik niet kan bieden. Ik kan nog wel even doorgaan. Zonde als je weet dat dit allemaal je eigen gedachten zijn.

 

nieuwsgierig? 

Wil jij nu ook verder in je leven, je dromen en ambities omzetten in resultaat? Heb jij ook zo geen zin in ellenlange studies met veel huiswerk en weinig tijd voor lol en plezier? En ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden die FYNCH je biedt. Neem dan nu contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend kennismaking gesprek.

 

Edwin Hansma

FYNCH inspireert en leert organisaties, professionals en hun leiders het beste uit zichzelf en hun omgeving te halen. Grenzen verruimen, binnen en buiten de gebaande paden. Dat doen we met trainingcoaching en maatwerk.


';